Werkwijze


 

Voordat ik met een onderzoek begin zal het paard worden geobserveerd. Deze eerste indruk is van belang voor de behandeling. Er zal naar de attentie van het paard worden gekeken, orenspel, ogen, vacht en conditiescore. Ook zal er aan de eigenaar vragen worden gesteld over de historie van het paard.

 

Elke behandeling zal beginnen met een uitwendige controle van het hoofd. Er zal o.a. naar de ogen worden gekeken en langs de kaakhelften op verdikkingen gevoeld. Ook wordt er een korte test op het kaakgewricht uitgevoerd. Daarna volgt er een controle op de snijtanden, lagen, haaktanden en zal er op wolfstanden worden gecontroleerd.

 

Vervolgens zal ik om te paard te laten wennen aan de behandeling de eerste drie kiezen van de bovenste kaak zonder speculum te vijlen. Daarna zal ik de speculum in de mond plaatsen en d.m.v. mijn handen en ogen de kiezen beoordelen op eventuele afwijkingen. De afwijkingen zullen worden gecorrigeerd door het brede assortiment kundig gereedschap.

 

Tot slot zal er een gebitskaart worden ingevuld om de klant een duidelijk beeld te geven en om voor het paard een gebitshistorie op te bouwen.