Werkwijze


SONY DSCVoordat er aan een behandeling wordt begonnen zal het paard worden geobserveerd. Deze eerste indruk is van belang om een duidelijk beeld van het paard te krijgen. Er zal naar de attentie van het paard worden gekeken, orenspel, ogen, vacht en conditiescore. Ook zal er aan de eigenaar vragen worden gesteld over de historie van het paard.

Elke behandeling zal beginnen met een uitwendige controle van het hoofd. Er zal o.a. naar de ogen worden gekeken en langs de kaakhelften op verdikkingen gevoeld. Ook wordt er een korte test op het kaakgewricht uitgevoerd. Daarna volgt er een controle op de snijtanden, lagen, haaktanden en zal er op wolfstanden worden gecontroleerd.

Vervolgens zal de speculum in de mond worden geplaatst. Nu kan er d.m.v. handen en ogen een beoordeling worden gegeven over de kiezen op eventuele afwijkingen. De afwijkingen zullen worden gecorrigeerd door het brede assortiment kundig gereedschap.

Tot slot zal er een gebitskaart worden ingevuld om de klant een duidelijk beeld te geven wat er tijdens de gebitsbehandeling is verricht. Ook zal het paard d.m.v. een gebitskaart een eigen gebitshistorie op bouwen.

Vrijwel elke handmatige behandeling zal zonder verdoving worden uitgevoerd.